Can%20cube%2001.jpg-c700_250

Description:

Archi Union’s sustainable mixed-use Can Cube design is an innovative residential and office building, located in Shanghai. By utilizing several ecological and renewable systems the building is highly efficient and sustainable. The entrance level and below ground level are both occupied by office space, while levels two and three are recreational and private living quarters. At the entrance is a gradually recessed garden, leading to the basement level. A bridge connects the foot of the garden to the first floor level.

Enclosing them in an aluminium frame keeps the structure light and easily adjustable by its occupants. Window-sash type sections within the façade provide the user with full control of sunlight/daylight in all seasons. The façade works alongside underground heating and cooling devices, rainwater filtration and solar energy systems, which all provide more efficiency and minimize the wastage of energy.

Source: Archi Union
Image: Sheng Zhonghai
More/Hide

Project Team:

  • Archi-union.png-e49
Loading...
×
server error: