Arup%20nokia%20001.jpg-c700_250

Description:


The Nokia Green Building, Nokia China’s new headquarters, is designed around sustainability and energy efficient performance. The building provides office space for 2,300 employees and a research and development (R&D) centre.

The headquarters is the first newly constructed commercial office building in China to be awarded a Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Gold Certificate by the United States Green Building Council.

The sustainability design strategy for the campus responds to the climatic conditions of the area, making use of natural light and ventilation, and used recycled materials where possible.

Techniques such as dual water systems for drinking and non-potable uses, and ‘breathing’ glass walls have resulted in a building that cuts water use by 37% and energy consumption by 20% compared with usual commercial buildings.

The sides of the six-storey Nokia Green Building have a glass façade with a temperature-controlled cavity between the panes. This intelligently balances the sun’s natural heat and the building's air conditioning system to prevent the impact of outdoor temperatures being felt inside.

Skylights and a large communal atrium provide natural light and ventilation throughout the building. The headquarters also has underground parking, a reserved parking area for environmentally-friendly cars and a secure bicycle parking area to encourage cycling.

The building design gives equal consideration to the well-being of staff. Over 97% of the building has an outside view, and with a gym, nursery, community centre and social spaces, employees are at the heart of this new headquarters.

The LEED Building Rating System provides a set of standards for environmentally sustainable construction and is aimed at encouraging and accelerating the global adoption of sustainable green building and development practices.

Source: ARUP
Image: ARUP
More/Hide

Project Team:

  • Mini_magick20130407-13924-y2q90q.png-e49
Loading...
×
server error: