18_kowloon_east_001.jpg-c700_250

Description:


Kowloon Bay, once dependent on manufacturing, is undergoing transformation of rejuvenation. Being located in a community with dense industrial blocks, the design investigates the possibility of providing an environmentally sustainable office design to both the users and the public in such an industrial area. The target is to contribute a greening effect to the neighborhood and enhances the quality of life for users of the building as well as pedestrian on street level.

The final design introduces extensive planting at the car park floors locating at the lower portion of the tower. In addition to the visually greening effect to the neighborhood, the planting also filters the air and improves the air quality of the car park. Hopefully, the suspended particulates in the air can be reduced and the design is able to provide the users of the car park a more pleasant experience of parking.

Source: Aedas
Image: Aedas
More/Hide

Project Team:

  • Logo_aedas.jpg-e49
Loading...
×
server error: