Inhouse_01.jpg-c700_250

Description:


“INNHOUSE” is set on a forested hill with sweeping views of a green valley and the Kunming cityscape. This eco guest house is conceived as a village for travelers, with 17 guest suites in a cluster of four L-shaped structures linked by natural trails and courtyards at varying levels. Densely landscaped with many retained trees, the timber clad building with reconstituted bamboo decking is a simple arrangement of forms largely devoid of decoration.

Each building unit is composed of three masses – two wings and a semi-opened vertical circulation unit – linked by a viewing bridge- corridor. Each guest suite reads as an extension of the landscape. Integrated with a cantilevered balcony, the living spaces open directly into the surrounding greenery. With subtle lighting through a series of vertical windows, the more private bathroom
end is behind a feature partition wall and forms a box within a box.

Primary sustainable technologies applied include passive design to maximize day lighting and natural ventilation, site watershed conservation, solar thermal hot water, rainwater recycling and grey water reuse, a highly insulated envelope, reconstituted bamboo with low embodied energy, habitat preservation and intelligent building control. The project is the latest in a series of projects in Kunming by the Architect aiming at raising aspirations for environmentally sensitive design and establishing a benchmark for future development in the region.

Source: Oval Partnership
Image: Oval Partnership
More/Hide

Project Team:

  • Oval.png-e49
Loading...
×
server error: