Rizhao_visitor_center_001.jpg-c700_250

Description:

Rizhao Visitor Center was located on the North part of the 2km long Shanhaitian beach park in Rizhao, east China. Visitor Center is adjacent to a plaza which will attract massive tourists during the high season. The Visitor Center consists of two floors. The form of the building above ground was minimized in order to fit into the natural environment while at the same time the underground part of the building offers various
functions for the park. For instance, shops, cinemas, restaurants, leisure facilities, public showrooms etc. Pedestrians will mainly enter the plaza from the east side, either through 3 open stairs into the building or 4 different pathways towards the sea.

All 19 individual buildings were developed out of one prototype. Each building is site specific; being varies in sizes and different orientations to accommodate different function requirements. Together a group of them generate a new configuration that has the emphasis on the varieties of the indoor and outdoor spaces.

Special steel structure was designed to fit the complex building form at the same time create big span column free space. Parametric design technique has been adopted throughout all design process i.e. form finding, structure optimization, facade penalization and construction documentation, which make sure the complex shape can be "made" by local low technology manufacturer. "Low Technology Parametric Design" is our strategy to face China's current construction situation.

Source: HHD_FUN
More/Hide

Project Team:

  • Hhdfun_logo.jpg-e49
Loading...
×
server error: