5656-phoenix%20media%200020120401-30738-tdq6gq.jpg-c700_250

Description:

Phoenix International Media Center locates in the southwest corner of Chaoyang Park; the site area is 1.8 hectares. The total floor area of the building is 65,000m2 with a height of 55m.

Energy-saving and low-carbon concepts are also applied in the building design. Instead of setting drain pipe on the smooth surface, the rainwater will be collected by dropping naturally along the structural ribs into the collection tank which locates at the bottom of the building. After being filtered, the rain water will be recycled to water the artistic waterscape and irrigation for landscape. Other than the aesthetic value of the architectural shape, during Beijing's windy winter time, the smooth surface and round shape also mitigate the severe street wind effects from high-rise buildings. Meanwhile, the shell also provides a climate buffer space for the functional spaces as an “Green Coat”.

The double layer exterior of the building can improve the comfort in the functional areas, and reduce the consumption of energy. Digital technology is applied to tailor the physical space of the exterior shell and the inside volume precisely in order to ensure the exact matches between seams. The cone-shaped shared space, which is 30 meters high, generates the chimney effect, which provides natural air ventilation to save energy during transitional seasons.

(source: www.gooood.hk)
More/Hide

Project Team:

  • Opion900.jpg-e49
Loading...
×
server error: